Segedínský gulášek
500 g vepřového plecka, 3 cibule, špetka kmínu, kávová lžička mleté červené papriky, olej, sůl, mletý pepř, 500 g nakládaného zelí, 3 polévkové lžíce hladké mouky, půl kelímku 12 % smetany
Postup:
V tlakovém hrnci necháme na oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou
cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso, kmín. Maso necháme osmahnout,
osolíme, popepříme, přidámě červenou mletou papriku, chvilku ještě
osmahneme, pak přidáme cca 4 dcl vody a hrnec uzavřeme. Pod tlakem
vaříme asi 20 minut.
**************
Do obyčejného hrnce dáme nakládané zelí, přidáme asi 3 dcl vody a dáme vařit. Vaříme asi 20 minut.
**************
Mezitím, co se nám vaří zelí, připravíme si jednoduše "záklechtku" tak,
že rozpustíme v cca 2,5 dcl vody 3 polévkové lžíce hladké mouky.
**************
Do uvařeného zelí přidáme maso a všechnu šťávu z papiňáku a opět
přivedeme do varu. Postupně vmícháváme "záklechtku" , až guláš
dostatečně zhoustne (záklechtku nemusíme spotřebovat všechnu). Nakonec
přidáme půl kelímku smetany.
Poznámka:
Podáváme s knedlíkem.