Šlehačkové bochánky
Suroviny:
Těsto: 150 ml vlažného mléka, 250 g majonézy, 4 lžíce cukru, 1 vejce,
30 g droždí, 500 g mouky (půl na půl hladká s polohrubou, 1/2 lžičky
skořice, špetka soli, žloutek na potření
Náplň: 1 vanilkový cukr, cukr moučka dle chuti, 2 trvanlivé šlehačky.
Postup:
Do pekárny dáme vše kromě žloutku na potření v uvedeném pořadí. Program Těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na stejné dílky, vytvoříme malé bochánky, položíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme žloutkem, ještě asi 10 minut necháme kynout a upečeme. Vychladlým bochánkům odkrojíme pokličku a vydlabeme je. Šlehačky ušleháme s oběma cukry do tuha, lehce do nich vmícháme vydlabané rozdrobené vnitřky z bochánků a lžičkou naplníme zpět. Přiklopíme "pokličkou", pocukrujeme a podáváme.
Poznámka:
Tento recept kdysi prozradil v nějakém časopise Jan Hrušínský jako rodinný recept. Já jsem ponechala nápad naplnit bochánky šlehačkou. Těsto mám raději toto, je krásně vláčné.