Kuřecí rarášci
Suroviny:
1 kuře,
2 vejce,
100 ml piva,
3 lžíce hladké mouky,
1 polévková lžíce hořčice,
1 lžíce sojové omáčky,
1 lžíce solamylu,
olej na smažení,
pepř,
sůl
Postup:
Kuře zbavte kůže a vykostěte. Maso nakrájejte na menší kousky. Do mísy
dejte 2 vejce,pivo, hořčici, sojovou omáčku, hladkou mouku,
solamyl, trochu pepře a soli. Omáčku rozšlehejte vidličkou a nakrájené
maso do ní naložte asi na 3 hodiny. Pak maso zprudka osmažte na
rozpáleném oleji. Vhodnou přílohou jsou hranolky, krokety nebo vařené
brambory.
Poznámka:
Talíř ozdobte hlávkovým salátem, pokrájenou salátovou okurkou, rajčaty. Přílohu posypte pokrájenou jarní cibulkou.Dobrou chuť.