Pikantní grilovaná kuřecí stehna
PRO 4 OSOBY
Příprava: 10 minut + 2 h marinování + 35-45 minut grilování
* 4 kuřecí stehna s kůží (čtvrtky)
* 2 stroužky česneku, prolisované
* 2-3 lžíce harrisy nebo chilli omáčky
* 2 lžíce medu
* 2 lžíce olivového oleje + trochu na potření grilovací mřížky
* 100-150 ml pomerančového džusu
* 1 lžíce jemně nastrouhané pomerančové kůry
* 2 lžíce vinného octa
* špetka skořice
1. V misce promícháme harrisu nebo chilli omáčku, med, olej, džus, kůru z pomeranče, vinný ocet a špetku skořice. Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a ostrým nožem do každého uděláme několik zářezů.
2. Maso ze všech stran osolíme a česnek i se solí vetřeme do masa. Připravená stehna obalíme v marinádě a necháme v chladu nejméně 2 hodiny marinovat.
Rozpálíme gril a mřížku potřeme lehce olejem, rozložíme na ni stehýnka a grilujeme. Maso potíráme zbylou marinádou a otáčíme. Pečeme asi 35-45 minut, dokud maso není dostatečně propečené.
3. Upečená stehna necháme chvíli odležet, aby se šťáva a chutě uvolnily, a podáváme.
TIP
Jako přílohu podávejte pikantní bramborový salát s grilovanými paprikami a rajčaty v oleji, ochucenými chilli omáčkou a mletým pepřem.