Grilované jehněčí marinované kotletky
PRO 4 OSOBY
Příprava: 20 minut + 30 minut marinování + 8-12 minut grilování
* 8 jehněčích kotletek
* 3 stroužky česneku, prolisovaného
* 2 hrsti směsi čerstvých bylinek (šalvěj, rozmarýn, tymián, oregano, saturejka, majoránka apod.)
* špetka jemně strouhané citronové kůry
* 8 lžic olivového oleje
* 1 lžíce citronové šťávy
* sůl a mletý pepř
1. Kotlety rozdělíme na jednotlivé porce, odstraníme blány a šlachy, maso omyjeme, osušíme a špičkou nože uvolníme od kosti. Bylinky opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nasekáme nadrobno. V misce promícháme prolisovaný česnek, usekané bylinky, olivový olej, citronovou kůru z dobře omytého nebo biocitronu a citronovou šťávu na marinádu.
2. Připravené maso osolíme a opepříme, vložíme do vhodné nádoby s marinádou, přikryjeme a necháme v chladu nejméně 30 minut odležet. Rozpálíme gril, rozložíme kotletky a grilujeme z obou stran podle výšky masa, přibližně z každé strany asi 4-6 minut. Během pečení maso potíráme marinádou.
3. Hotové kotlety sundáme z grilu, necháme chvíli odpočinout, aby se rozležely šťávy a chutě. Podáváme na nahřátých talířích.