Brambory s rozmarýnem
PRO 4 OSOBY
Příprava: 10 minut + 20 minut grilování
* 8 větších nových brambor
* 1 lžíce bazalkového pesta
* 2 lžíce olivového oleje + trochu na potření mřížky
* 2 snítky rozmarýnu
* hrubá mořská sůl
1. Brambory i se slupkou dobře omyjeme, vložíme do hrnce s vroucí vodou a asi 5 minut předvaříme. Slijeme vodu a necháme je zchladnout.
2. Předehřejeme gril a brambory rozpůlíme. Grilovací mřížku nebo hliníkovou misku potřeme olejem, rozložíme na ni brambory a pečeme z obou stran, celkem asi 15-20 minut, dokud nejsou propečené.
3. Před koncem grilování brambory potřeme pestem smíchaným s olivovým olejem a na řezu posypeme rozmarýnem. Posypeme hrubou mořskou solí a podáváme jako přílohu k masu či rybám nebo samostatně se zeleninovým salátem, kysanou smetanou apod.
TIP
Zkuste potřít brambory pestem až těsně před dopečením nebo po upečení. Malé brambory můžete péct i v celku a před podáváním je lehce rozmáčknout, smíchat s olejem a pestem a podle chuti přidat ještě stroužek drceného česneku.
Náhledy fotografií ze složky Brambory s rozmarýnem